Természetgyógyász

falevél

Manapság divatossá vált természetgyógyászat egy csodálatos terület számomra, hiszen a természet erejével gyógyít. Nem alkalmaz gyilkos, önpusztító gyógyszer termékeket, hanem a szervezetünk öngyógyító folyamatait indítja be. A gyógyulást nem csak a 3 természetgyógyászati ágazataimmal / reflexológia, alternatív mozgás- és masszázs terápia, fülakupunktúrás addiktológia / indítom be, hanem a kiváló minőségi gyógynövények társításával gyorsítom fel. Mindezekhez alkalmazom a gyógy masszázst, nyirokmasszázst, nyugati- és keleti típusú mozgásterápiát. Szakemberként az a dolgom, hogy folyamatosan ismereteimet bővítsem és ez által az embereknek segítsek. Az élővilág nagy feladatot állított az elhivatott szakemberek elé, mert olyan bonyolult, összetett és gyönyörű, amit egy élet alatt sem lehet átfogóan alkalmazni és megtapasztalni.

A gyógyításom alapját a gerincterápia teszi ki, hiszen ez minden jónak és rossznak az indikátora. A helytelen gerinctartás okozhatja mozgásszervi szempontból a boka, térd, csípő, hát, váll, nyak fájdalmakat. Az egyik fő ok a kereszt- és a medencecsont helytelen állása. Belgyógyászati problematikáját többek között a szervek funkciózavara / helytelen beidegzése és a rossz vérellátása / válthatja ki. Mindez megnyilvánulhatnak / pl. vérzészavar, szívritmuszavar, szédülés, fülzúgás, migrén, emésztőrendszeri proplémák, látás és hallási problémák, meddőség stb./ számtalan formában, mint például:

Az alternatív terápiák sokszínűségének köszönhetően a meddőségi-, vagy babaprojekt egy másfajta lehetőséget biztosíthat a gyermek után vágyakozóknak. Azt gondolom, elsőként orvosilag kell alátámasztani a fogamzó képesség tényét, majd ezt követően érdemes az alternatív terápiák valamelyikét választani. A diagnózisnak megfelelően fogyasszunk megfelelő vitaminokat, ásványi anyagokat és nem utolsó sorban gyógynövényeket.
Véleményem szerint a terápiát nem hormongyógyszerekkel kellene kezdeni, hanem egy állapotfelméréssel, ami nem csak a diagnózis tényeit tartja szem előtt, hanem a jól bevált meridián rendszer összefüggéseit is figyelemmel kíséri. A gyógynövények bár lassabban hatnak, mint a gyógyszerek, ugyanakkor a tervezett gyermekvállalás előtt elkezdett kúra időben meghozhatja a várva várt gyermeket. Mellesleg köztudott a gyógyszerek mellékhatása. Példaként csak egyet említenék, a hormonpótló gyógyszerek miatti elhízást, ami a nők önbecsülésének sem tesz jót.
Érdemes figyelni a kedélyállapotunkra és szokásainkra is. Nem kell ahhoz pszichiáternek lenni, hogy a meddőség hátterében egyéb lelki okokat felfedezzünk, mint a családban előforduló gyermekneveléssel, gyermekvállalással kapcsolatos hibákat. A stressznek számos oka lehet, éppen ezért érdemes átgondolni nyugodtan, mi válthatja ki a feszültséget. A stressz kezelésére a fülakupunktúrát, masszázsokat, mozgást, relaxációt, meditációt javasolnék a kiváltó ok megszüntetése mellett. A meddőség kezelésére komplex terápiát ajánlanám, mert a több helyről támogatott ingeradagolás hatékonyabb lehet, mint csak egy bizonyos terápia. A hosszas várakozás során kialakult depresszió sem tesz jót a meddőség fázisában, éppen ezért közösen kell megoldani a gyermekáldás problémáját. A reflexterápia, alternatív kiropraktika, "csontkovácsolás", fülakupunktúra, akupresszúra csodára lehet képes. A meddőség kezelése alatt sem az orvosok, sem a természetgyógyászok nem mondhatják, hogy biztosan teherbe fog esni, de e kezelések általi gyógyulási arányok igen bíztatóak.  
A WHO szerint a meddőség 39 %-ban a nők, 20 %-ban férfiak és 26 %-ban mindketten érintettek, a fennmaradó 15 %-ban az ok ismeretlen és/vagy lelki eredetű. Éppen ezért a gyógynövény- és virágeszenciákat is tudnám javasolni, mert rezgésüknek köszönhetően testi és lelki szinten is hatnak. 

A kezeléseimet komplexen hajtom végre. Az alternatív kiropraktikát " csontkovácsolás " , akupresszúrás masszázsok, fülakupunktúrát, gyógy és nyirokmasszázst, reflexológiát és a nyugati- és keleti mozgásterápiát alkalmazom J. A munkámat azért így végzem, mert úgy a leghatékonyabb a kezelés, ha a szervezetünk több helyről van megtámogatva. Ezzel az elgondolással az a célom, hogy a legrövidebb idő alatt a klienseim elégedetten tudjanak távozni.

A tapasztalatom alapján sajnos azt kell mondhatom, hogy az emberek nem kitartóak, hiszen amikor már majdnem elértük közösen a kívánt gyógyulás állapotát idő előtt inkább abbahagyják a kezelést mondván maguknak, ez így már nagyon jó. Erről annyit érdemes tudni, hogy rövid időn belül vissza kell jönni, mert a panaszok ismét felerősödnek és kiújulhatnak.