Cikkek

Kedves Vendégeim, Érdeklődők!

Facebook oldalamon érdekes és aktuális dolgokat osztok meg, amelyek hasznos információkat tartalmaznak. 

Látogasson a Facebookra, kedvelje az oldalamat és elsőkézből értesüljön az újdonságokról!

Magamról néhány gondolat :)

Baronek Bélának hívnak. Pécsett dolgozom természetgyógyászként a belvárosban. Elhivatottan végzem a természetgyógyászati munkámat, hiszen minden egyes eset kihívást jelent számomra. A gyógyításom során az erős hitem ellenére mindig egy kicsit meglepődök a természet és az emberi test öngyógyulás erején, hogy milyen gyorsan és hatékonyan segít az embereken. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy a siker kulcsa a folyamatos tanulás és a betegek kitartó együttműködése.A tanulmányaim során három egyetemi diplomát szereztem, nevezetesen: testnevelő tanár, gyógytestnevelő tanár és közoktatás vezetői pedagógus szakvizsga. Továbbá a középfokú német nyelvvizsgát a Geöthe intézetben Németországban tettem le. Természetgyógyászatnak három szakirányát sajátítottam el és alkalmazom is nagy sikerrel. Masszázsból gyógy- és a nyirok technikákat sajátítottam el. Szeretném itt még megemlíteni az egyetemen szerzett labdarúgóedzőit is hiszem az életem nagy részét kapusként töltöttem el. Játszottam első osztályban és az országos ifjúsági válogatott mezét is többször magamra húzhattam.

A fent leírtakból azt hiszem kitűnik, hogy elkötelezettnek érzem magam a folyamatos továbbtanulásnak és a gyakorlat kitűnő kivitelezésének, hiszen a gyógyulni vágyókat csak így segíthetem a helyes útra. Maximalista vagyok, szakmáimat imádom művelni, és átfogóan alkalmazni. Képesítéseimet kizárólag iskolai keretek között szereztem meg, nem gyorstalpaló tanfolyamokon. Számomra csak a tudás a mérvadó semmi más nem számít. Úgy gondolom, hogy a gyorstalpaló tanfolyamok a szakma renoméját nagymértékben rontják. Tudjon meg többet!

Nagyon hatásosnak bizonyul a fülakupunktúrás kezelésem is. Kiegészítésként a nyírok, gyógy és alakformáló masszázst is alkalmazom.

Megfordultam már szalonban, fürdőben, személyedzőként, labdarúgó edzőként, labdarúgóknál terapeutaként és szociális otthonban is. Életem során tehát fiatal, öreg, egészséges és beteg közegben egyaránt dolgoztam. Gyógyításom során a holisztikus szemléletet tartom helyesnek, mivel Mi EMBEREK nem csak izomból, csontból stb. állunk, hanem a lelkünk is domináns szerepet játszik a teljeségünkben. A „Mens sana in corpore sano” mondást teljességgel igaznak tartom, hiszen bármelyik részünk valamiben hiányt szenved és máris valamilyen tünetet produkál. Így jöhetnek a szomatopszichés vagy a pszichoszomatikus problémák. A betegség okát mindenki magában keresse, hiszen mi vagyunk a gondolataink mozgatórugója.A kezeléseim során német anyanyelvű vendégeket is fogadok, hiszen a sváb rokonság és a Németországban eltöltött idő miatt is jól beszélem a német nyelvet. 

DISCOPATHIA, vagy Porckorongkopás

Elkeserítőnek nevezném a fiatalok fizikális állapotát, mert a mozgásszegény életmód megbélyegzi a napjainkat és a jövő nemzedékét. Sok elhízott, sok csőnadrágban járó és petyhüdt izommal rendelkező fiatalt látok. Nagyon ritka a jókiállású, sportra termett fiatal, aki példát mutathat a jelenkornak.

A bevezetőt követően szeretném egyszerűen leírni azokat a tényezőket, amelyek a discopáthiára jellemzőek és javaslatot teszek a problémára a teljesség igénye nélkül.
A porckopás is sok esetben előfordul, amit szaknyelven discopathianak hívnak. Oka több tényezős lehet. Tapasztalatom szerint a rossz testtartásnak köszönhető, ami az egyoldalú terheléshez vezethet. Másrészt érdemes megemlíteni az aszimmetrikus sportokat is.

A szervezet nem tud a sok terhelés miatt regenerálódni , esetleg nem áll a szervezet részére elegendő esszenciális tápanyag a beépüléshez. A túlzásba vitt egyoldalú sport gyulladásokat is okozhat, ami a középkorú embereknél fokozottabban fordul elő.

Ebben az esetben liprinol szedését javasolnám, míg a porcregenerációra a zöldkagylót részesítem előnybe. Továbbá a kurkumin, méhpempő, B5 vitamint, krill olajat, kollagént, természetes glükózamin és kondroitint.

Érdemes naponta legalább félórát mozogni, mert így az ízületi folyadék is jobban termelődik. Cukorbevitelt minimalizálni, friss zöldségeket fogyasztani. És persze ami alapnak számít, a sok folyadék fogyasztása. Sportolás esetén a kiizzadt folyadékot izotóniásan pluszban pótolni kell!

Sokat ülünk az autóban, a számítógép és a TV előtt, illetve sokszor unalmában is eszik az ember. Persze lehetne még sorolni a rossz szokásokat.
Tehát az indokolatlanul kevés vízfogyasztás befolyásolja a porckorongok állapotát. A helytelen testtartás gerincsérv kialakulásához is vezethet. Természetesen mint mindenhol itt is a genetika közbeszólhat, illetve ne menjünk el a fertőzések mellett sem /spondylodiscitis/.

A képen látható alkotó elemek határozzák meg az egészséges mozgást! Az anulus fibrosus és a nucleus pulposus, szalagok és az izmok. A képen egy gerincsérv látható, ami sokszor kegyetlen, elviselhetetlen fájdalommal járhat, illetve a helyétől függően okozza a tüneteket.

Gondoljuk meg, hogy a gyors segítség, vagy a megelőzés a fontosabb! Nálam mindkettőt megtalálhatod !

BARONEKGYÓGYÍR INTEGRÁLT TERÁPIA, MOZGÁSBAN TART

http://www.facebook.com/baronekgyogyir
Kövesse a Facebook oldalamat!